معرفی انواع هدفون بر اساس شکل

معرفی انواع هدفون بر اساس شکل

هدفون‌ها شکل‌های مختلفی دارند و انتخاب هدفون مناسب، بستگی به نیازها و سلایق شما دارد. در این راهنما به معرفی انواع هدفون می‌پردازیم:

Over ear headphones 1100x825 1
معرفی انواع هدفون بر اساس شکل ۱۳

هدفون دور گوشی (Over-Ear):

این هدفون‌ها که با نام «هدفون‌های دور گوشی» (Circumaural) یا (محیطی) نیز شناخته می‌شوند، دارای هدبندهای ضخیم‌تر و گوشی‌های بزرگتری نسبت به دیگر انواع هدفون هستند که کل گوش را به طور کامل می‌پوشانند. همچنین به طور قابل توجهی نسبت به سایر انواع هدفون‌ها حجیم‌تر هستند.

مزایای هدفون‌های دور گوشی

  • راحتی: گوشی‌های بزرگ‌تر به معنای فضای بیشتر برای پدهای نرم و راحت است. بنابراین، برای استفاده طولانی مدت راحت‌تر هستند.
  • کیفیت صدا: به دلیل فضای اضافی داخل گوشی‌ها، هدفون‌های روگوشی معمولاً درایورهای بزرگ‌تری دارند. این درایورها قادر به ارائه صدای بهتر، رساتر و به طور بالقوه باکیفیت‌تر هستند. با این حال، کیفیت صدا همچنین به نحوه‌ی تنظیم هدفون بستگی دارد.

معایب هدفون‌های دور گوشی

  • قابل حمل بودن: از آنجایی که هدفون‌های روگوشی نسبت به اکثر انواع هدفون‌ها حجیم‌تر هستند، فضای بیشتری اشغال می‌کنند و ممکن است برای افرادی که همیشه در حال حرکت هستند، ایده‌آل نباشند.
  • قیمت: با اینکه هدفون‌های روگوشی ارزان‌قیمتی هم وجود دارد، ویژگی‌های بزرگ‌تر و بهتر به معنای برچسب قیمتی بالاتر نیز هست. به هر حال، تولید فناوری پیشرفته برای بهبود کیفیت صدا فرآیندی گسترده و پرهزینه است.

چه کسانی باید هدفون‌های دور گوشی بخرند؟

وقتی صحبت از هدفون‌های روگوشی می‌شود، معمولاً درباره راحتی آن‌ها حرف زده می‌شود. گوشی‌های بزرگ به اندازه‌ای هستند که کل گوش‌ها را بپوشانند و به استفاده‌کنندگان اجازه می‌دهند برای مدت طولانی آنها را روی گوش خود نگه دارند. این امر همچنین آن‌ها را برای افرادی با گوش‌های بزرگ ایده‌آل می‌کند. با این حال، با توجه به اندازه‌ی آن‌ها، برای استفاده‌ی در حال حرکت توصیه نمی‌شوند.

علاوه بر این، هدفون‌های روگوشی برای افرادی که از عینک استفاده می‌کنند نیز مناسب هستند. از آنجایی که این هدفون‌ها به دور گوش فشار وارد می‌کنند و نه روی خود گوش، فشار کمتری روی استخوان گیجگاهی و غضروف گوش وجود دارد. بنابراین، در ناحیه‌ای که عینک خود را قرار می‌دهید، احساس درد نخواهید کرد.

هدفون روی گوشی

هدفون روی گوشی (On-Ear):

هدفون‌های روی گوشی در مقایسه با هدفون‌های دور گوشی دارای گوشی‌های کوچک‌تری هستند و به جای اینکه کل گوش را بپوشانند، این گوشی‌ها فقط روی گوش قرار می‌گیرند.

مزایای هدفون‌های روی گوشی:

  • قابل حمل بودن: هدفون‌های روی گوشی نسبت به هدفون‌های دور گوشی سبک‌تر و کوچک‌تر هستند؛ بنابراین، حمل و نقل آن‌ها راحت‌تر است.
  • چندکاره بودن: از آنجایی که هدفون‌های روی گوش سبک‌تر و کم‌حجم‌تر هستند، هنگام استفاده احساس ثبات بیشتری دارند. این ویژگی به شما امکان می‌دهد تا بتوانید در فعالیت‌های بیشتری از آن‌ها استفاده کنید، بدون اینکه نگران افتادن آن‌ها باشید.

معایب هدفون‌های روی گوشی:

  • راحتی: هدفون‌های روی گوش به طور مستقیم روی گوش‌های شما فشار می‌آورند و آن‌ها را صاف نگه می‌دارند. این فشار می‌تواند بعد از استفاده‌ی طولانی‌مدت، به خصوص برای افرادی که از عینک استفاده می‌کنند، ناخوشایند شود.
  • نشت صدا: برخلاف هدفون‌های دور گوشی، هدفون‌های روی گوشی گوش‌ها را به طور کامل نمی‌پوشانند. بنابراین، صدا نشت پیدا می‌کند که می‌تواند برای شما یا اطرافیانتان آزاردهنده باشد.
  • عایق‌بندی صدا: اگر صدای هدفون شما به بیرون نشت می‌کند، به احتمال زیاد، صدای محیط هم به داخل نفوذ می‌کند. پس اگر به عایق‌بندی صدا اهمیت می‌دهید، هدفون‌های روی گوش انتخاب مناسبی برایتان نخواهند بود.

چه کسانی باید هدفون روی گوشی بخرند؟

هدفون‌های روی گوشی قطعا نسبت به هدفون‌های دور گوشی سبک‌تر و چندکاره‌تر هستند. با این حال، در زمینه‌ی قابلیت حمل، از ایربادها(هندزفری‌ها) جلو نمی‌زنند. در نهایت، اگر به دنبال چیزی هستید که حمل آن آسان باشد و از قرار دادن ایربادها در گوش‌تان خوشتان نمی‌آید، هدفون‌های روی گوشی جایگزین مناسبی به شمار می‌روند.

Bose Open Ear 1100x825 1
معرفی انواع هدفون بر اساس شکل ۱۴

هدفون‌های گوش باز (Open-ear):

هدفون‌های گوش باز (گوش آزاد) برخلاف هدفون‌های روی گوشی و دور گوشی، گوش‌ها را نمی‌پوشانند. آن‌ها همچنین هدبند و پدهای سنتی روی گوش‌ها را ندارند. در عوض، این هدفون‌ها با طراحی دور گردن یا روی گوش عرضه می‌شوند و بلندگوها بر روی گونه و ناحیه‌ی استخوان فک قرار می‌گیرند. همین ویژگی باعث می‌شود تا آن‌ها از دو نوع دیگر به راحتی قابل تشخیص باشند.

مزایای هدفون‌های گوش آزاد

  • آگاهی بهتر از محیط: با وجود نداشتن هیچ پوششی روی گوش، صدای محیط به راحتی به گوش شما می‌رسد. بنابراین، هنگام استفاده از این نوع هدفون در فضای باز، آگاهی بهتری از محیط اطراف خواهید داشت.
  • قابل حمل: این هدفون‌ها به دلیل نداشتن گوشی‌های حجیم یا هدبند، به راحتی قابل حمل و نگهداری هستند.
  • راحتی: طراحی باریک‌تر هدفون‌های گوش آزاد، آن‌ها را نسبت به هدفون‌های روی گوش و دور گوش سبک‌تر و راحت‌تر می‌کند.

معایب هدفون‌های گوش آزاد

  • کیفیت صدا: بلندگوهای هدفون‌های گوش آزاد کمی داخل گوش و نزدیک مجرای گوش قرار می‌گیرند. به همین دلیل، به دلیل رقابت صدای در حال پخش با نویز محیط، نمی‌توانید از همان کیفیت صدای فراگیر هدفون‌های دور گوشی و روی گوشی بهره‌مند شوید.
  • نشت صدا: از آنجایی که بلندگوهای هدفون‌های گوش آزاد در معرض دید هستند، افرادی که در نزدیکی شما قرار دارند، به خصوص اگر با صدای بلند به موسیقی گوش دهید، می‌توانند صدای در حال پخش را بشنوند.

چه کسانی باید هدفون گوش آزاد بخرند؟

افراد پُر سفر و کسانی که به طور منظم در فضای باز ورزش می‌کنند، بیشترین بهره را از هدفون‌های گوش آزاد می‌برند. این نوع طراحی به شما این امکان را می‌دهد که همیشه از اتفاقات اطرافتان، چه در حال دویدن در خیابانی شلوغ و چه در انتظار سوار شدن به هواپیما، آگاه باشید.

Clip on headphones 1100x825 1
معرفی انواع هدفون بر اساس شکل ۱۵

هدفون‌های گیره‌ای

هدفون‌های گیره‌ای با کنار گذاشتن کامل طراحی هدبند و گوشی‌های حجیم هدفون‌های گوش آزاد و پشت بسته، محصولی متفاوت ارائه می‌کنند و در عوض، شما با دیسک‌های نازک‌تر و تخت‌تری روبرو هستید که درایورهای صدا را در خود جای داده‌اند و قلاب‌هایی دارند که دور گوش شما قرار می‌گیرند.

ساختار هدفون‌های گیره‌ای شبیه به ایربادهای(هندزفری‌های) معمولی با قلاب گوش است، مانند هدفون‌های دور گوش ورزشی. با این حال، تفاوت این دو در اندازه‌ی درایور است. هدفون‌های گیره‌ای درایورهای بزرگ‌تری (۱۳ – ۳۰ میلی‌متر) نسبت به ایربادهای معمولی (۸ – ۱۵ میلی‌متر) دارند. حتی مدل‌هایی وجود دارند که با چسب یا نوار چسب مخصوص به کلاه ایمنی موتورسیکلت وصل می‌شوند.

مزایای هدفون‌های گیره‌ای

  • ثبات: قلاب‌های روی هدفون‌های گیره‌ای باعث می‌شوند تا آن‌ها به طرز قابل توجهی محکم در جای خود قرار بگیرند و احساس امنیت بیشتری نسبت به ایربادها به کاربر القا کنند. به لطف این ویژگی، می‌توانید بدون نگرانی از افتادن آن‌ها، به دویدن، پریدن و انجام انواع فعالیت‌ها بپردازید.
  • تهویه: با داشتن دیسک‌های نازکی که روی گوش قرار می‌گیرند، هدفون‌های گیره‌ای تهویه بهتر و بیشتری نسبت به انواع دیگر هدفون‌ها ارائه می‌دهند.

معایب هدفون‌های گیره‌ای

  • عایق صدا: برخلاف هدفون‌های پشت بسته که ساختاری بسته دارند، هدفون‌های گیره‌ای از این ویژگی محروم هستند. همچنین درایورها در این نوع هدفون‌ها نزدیکتر به محیط خارجی هستند، زیرا تنها یک لایه فوم آن‌ها را می‌پوشاند. بنابراین، عایق صدا در این نوع هدفون‌ها چندان ایده‌آل نیست.
  • دوام: به طور کلی، بدنه‌ی اکثر هدفون‌های گیره‌ای ظریف است و از یک کابل نازک که دو درایور صدا را به هم متصل می‌کند، تشکیل شده است. همچنین، بسیاری از آن‌ها در برابر آب مقاوم نیستند، بنابراین برای استفاده در هوای بارانی، چندان مناسب نیستند.

چه کسانی باید هدفون‌های گیره‌ای بخرند؟

افرادی که به دنبال برقراری ارتباط با دستگاه‌هایی مانند هندزفری و هدفون هستند، بیشترین بهره را از هدفون‌های گیره‌ای می‌برند. اگر اغلب تماس‌های کاری برقرار می‌کنید یا فعالیت‌هایی انجام می‌دهید که نیاز به استفاده مداوم از دستان شما دارد، مانند چمن‌زنی یا کارهای مشابه، این نوع هدفون‌ها می‌توانند کار شما را راحت‌تر کنند.

هدفون‌های گیره‌ای برای فعالیت‌های فضای باز مانند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و موتورسواری، به شرط مساعد بودن هوا، مناسب هستند.

ما در «مکس‌بوم» در تلاشیم تا بهترین تجربه از خرید آنلاین را برای شما رقم بزنیم.

لینک منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *